web
statistics

6 Viktigaste Nätverk Marknadsförings Frågor

 
          
Oftast undrar folk vad för marknadsplan de ska ha och jag får ofta frågan hur en bra marknadsplan skall se ut. Mitt svar är att den skall se olika ut för olika företag. Det har inte så mycket med respektive bransch att göra, utan mer med den interna kulturen. Vissa företag väljer att synas jättemycket via sociala medier medan de andra gör det mindre, vissa väljer att marknadsföra alla produkter de har medan andra marknadsför endast företaget och  företagets möjlligheter att jobba med de.

 

Men oavsett företagskultur menar jag att en riktigt bra och användbar plan skall kunna sammanfattas kort och effktivt oavsätt om man vill marknadsföra företag, produkt eller sig själv. Långa marknadsplaner blir nämligen sällan lästa, och framför allt blir de ointressanta för de flesta.

 

Här har du 6 frågor som kommer hjälpa dig i din strävan att ha så bra som möjligt marknadsföringsplan 

 

1.Hur stor är din totalmarknad, för just din produkt?

2.Vilken är din målgrupp, och varför?

3.Vad är de intresserade av, vilka drömmar har de, vad är de oroliga över, vilka problem brottas de med, vilka värderingar har de gemensamt?

4.Vad gör dig annorlunda i din kategori, och varför är det så pass tilltalande för målgruppen att de väljer just din produkt eller produkter om det finns flera?

5.Vad är ditt produktens eller företagets viktigaste budskap – formulerat i en eller två meningar?

6.Vilka rationella och emotionella associationer har målgruppen till din produkt, och vilka associationer önskar du att de skall ha i framtiden?

 

Det är svaren på frågorna dels betydligt mer intressanta och begripliga, dels mer engagerande och motiverande för både dig och ditt team.

 

PS. Gillar du bloggen och finner du värde i det jag skriver vill du ha flera tips skicka gärna mejl eller kommentera direkt på bloggen. 

Om du gillar eller har lättare att lära dig genom att lyssna på video känn dig fri att gå på min YouTube kanal och titta på mina videos 

https://www.youtube.com/channel/UCPsE7Ujhal8vGu_U1sbhsZw

 

web
statistics