web
statistics

5 tips på hur man når sina mål

                                                 
                                                                           
 
 

Genom åren har man undrat och funderat på hur man skulle nå sina mål, hur högt ska man sikta och vad ska man tänka förre och efter man har uppnått sina mål. Går det att uppnå sina mål?

 

Ett bra sätt är att skriva ned sina målsättningar och att tydliggöra vad du vill uppnå. Det alltid en konst att sätta mål och nå dem. Att formulera målen är emellertid en sak, men hur gör vi sedan när vi ska nå dem? Oavsett vad för rollen du har, om du är en säljare, coach eller ledare så ger målen dig ett viktigt verktyg. Du ges möjlighet att få rätt saker gjorda, på rätt sätt och i rätt tid

 

Ibland kan det vara lättare sagt än gjort. Här får du därför några konkreta tips på hur du faktiskt uppnår det du vill.

 

1. Formulera tydligt ditt behov

    En viktig fråga du ska ställa dig själv är: Varför är detta viktigt för dig? Skriv sedan svaret på ett papper och lägg det ifrån dig. Upprepa frågan om igen efter några dagar när du har gett dig själv tid att smälta och fundera. Gör detta några gånger tills du känner att svaret på din fråga är självklar och tydlig. Det är också en bra övning även om du börjar tveka på din förmoga att uppnå dina mål eller om motivationen är lite lag.

 

2. Skapa lockande mål

  Ett bra och lockande mål är attraktivt att uppnå. Det ska vara som en magnet som hela tiden drar dig till sig. Känn igen vad du kommer att vinna på att uppnå målet innan du börjar arbeta. Detta hjälper dig att skapa en större attraktion och gör målet roligare att arbeta mot. Det gör troligen också att ditt resultat blir bättre. 

 

3. Tänk på att ge dig själv en utmaning 

   "Den stora faran för de flesta av oss är inte att vi sätter vårt mål för högt och missar, utan att vi sätter det för lågt och når det". Du säkert vet vem har sagt de kloka orden. Precis. En av historiens mest kända konstnärer, Michelangelo, uttalade enligt sägen de kloka orden.

 Genom att sätta målen högt så kommer du att prestera bättre och bättre för varje gång. Gör dem utmanande att nå. Glöm bara inte bort att göra målen realistiska. För högt satta mål som aldrig uppnås är vare sig motiverande eller ger bra resultat.

 

4. Tänk på att skapa delmål

   För att nå ett visst resultat sätt upp tydliga och mätbara delmål på vägen. Genom dina delmål så kan du kontinuerligt stämma av hur du ligger och vad mer du ska göra på väg mot huvudmålet. Det hjälper dig även att vara mer flexibel eftersom du alltid vet var du står och vad som krävs av dig för att lyckas.

 

5. Prioritera mellan dina mål och dina förpliktelse

  Tänk på att inte ha för många bollar i luften samtidigt. Genom att prioritera mellan dina åtaganden så hjälper du dig själv att avgöra vilka mål som är viktigast att uppnå. Även om dina mål är både realistiska och utmanande så kanske det inte är realistiskt att tro att du ska kunna arbeta med allt för många mål samtidigt. Var ärlig mot dig själv när du prioriterar, du ska ju faktiskt hinna med att göra de saker som behövs.

 

Gillar du videon kan du dela den vidare, lämna komentar eller skicka mejl.
 
PS. Känner du att du behöver mer hjälp eller svar på då du kan även passa på kika på mina andra videos helt gratis ---> https://www.youtube.com/channel/UCPsE7Ujhal8vGu_U1sbhsZw

 

 

 

 

 

web
statistics